Home > Tips & FAQ

New ID Renovatie
Accessoires
Q Shops Keurmerk
iDEAL Mister Cash

U kunt bij ons betalen met
iDEAL & Mister Cash

Veilig betalen met Buckaroo

Tips & FAQ


Meest gestelde vragen over gietvloeren.

Gietvloeren zijn nog steeds relatief onbekend. Wat mag je nu precies verwachten van een gietvloer? Welke eigenschappen behoren tot een gietvloer?

U heeft waarschijnlijk verschillende vragen. Hieronder vindt u een overzicht van de meeste gestelde vragen over gietvloeren.

Op welke ondergrond kunnen gietvloeren worden toegepast?
Gietvloeren kunnen over vrijwel elke vastliggende ondergrond worden aangebracht (denkt u aan zandcementdek, anhydriet en beton). Maar ook direct over tegels en in sommige gevallen zelfs over een houten ondergrond. Het is wel van belang dat de ondergrond voldoende droog en draagkrachtig is.

Voordat DRT de gietvloer aanbrengt wordt de ondergrond door onze projectleiders goed beoordeeld en het vocht in de ondergrond gemeten zodat wij én u niet voor verassingen komen te staan.

Kan een gietvloer op bestaande vloeren worden aangebracht?
De dikte van gietvloeren is zeer gering, ca 3 mm. In geval van renovatie van een bestaande woning is dit erg gunstig. Denkt u aan ruimte onder deuren, bestaande keukens, kruipluiken en dergelijke. Een Urban Velvet gietvloer kan direct over de tegelvloer zonder breek-of sloopwerk en van bestaande vloerverwarming heeft u op deze manier nog jaren plezier!

Kan een gietvloer worden toegepast in combinatie met vloerverwarming?
Een gietvloer kan zonder probleem over vloerverwarming worden aangebracht. Het materiaal is er zelfs bijzonder voor geschikt omdat het gemakkelijk warmte opneemt en afgeeft. Maar ook zonder vloerverwarming voelen de gietvloeren comfortabel aan doordat ze snel de omgevingstemperatuur aannemen.

Scheuren gietvloeren makkelijk?
De gietvloeren die door DRT worden aangebracht scheuren niet. Dat kan alleen gebeuren indien er bewegingen of zettingen in de ondergrond optreden. Over het algemeen geldt dus: scheurt of vervormt de ondervloer niet, dan scheurt de gietvloer ook niet.

Hoe zit het met de krasbestendigheid van gietvloeren?
Gietvloeren behoren tot de categorie harde vloeren. Elke harde vloer is gevoelig voor krassen. Wel zijn er tal van mogelijkheden om de krasvorming te minimaliseren zoals een goede entreemat, sterk en goed vilt onder uw stoelpoten en regelmatig schoonhouden van de vloer. Kijkt u bij onze onderhoudsmiddelen voor het bestellen van de juiste producten.

Hoe lang duurt het om een gietvloer te leggen?
DRT gietvloeren worden gegoten of gespaand. De gietvloeren bestaan uit verschillende lagen. De materialen voor de verschillende lagen worden op locatie gemengd en elke laag heeft ca. 12 uur droogtijd nodig. U dient rekening te houden met 3 dagen werk.

Hoe kan ik de gietvloer onderhouden?
Doordat een DRT gietvloer een gesloten top heeft is de vloer bijzonder onderhoudsarm. Over het algemeen is stofwissen, stofzuigen en eenmaal per week moppen met water en een neutraal reinigingsmiddel voldoende. De gietvloer is niet gevoelig voor vlekken, en etensresten zoals jus d’orange, chocolademelk en vetten zijn zeer gemakkelijk af te nemen. Ideaal dus voor gezinnen met kleine kinderen!

Slijten gietvloeren snel?
Een DRT gietvloer komt oorspronkelijk uit de industriële sector. De vloer is hierdoor berekend op zeer intensief gebruik en slijtage is nauwelijks aanwezig.

Is een gietvloer niet erg kil voor een woning?
Het grote misverstand bestaat dat gietvloeren de woning een kille uitstraling geven. Niets is minder waar, dit heeft u namelijk zelf in de hand! Durf gerust te combineren met warme materialen zoals hout, stoffen en kleden zodat uw woning een warme en gezellig uitstraling krijgt. Ook kunt u kiezen uit een groot aantal kleuren en kleurcombinaties en bent u zeker niet gebonden aan alleen grijstinten. De kleurencollectie van de Urban Velvet Basic gietvloer is samengesteld door een team van binnenhuisarchitectes en stylisten en vormt een harmonieus geheel van trendy kleuren en mooie basistinten waar u nog jaren mee vooruit kunt!

DRT Vloeren - Randmeer 6, 5347 JW Oss - T: 0412 - 64 25 88 - KvK 16046354 - Btw nr. NL 8067.25.114.B01