Home > Onderhoud

New ID Renovatie
Accessoires
Q Shops Keurmerk
iDEAL Mister Cash

U kunt bij ons betalen met
iDEAL & Mister Cash

Veilig betalen met Buckaroo

Onderhoud


Belangrijk is dat u het juiste onderhoudsmiddel gebruikt, zodat er geen residulaag achterblijft op de vloer, die er vervolgens smoezelig uit gaat zien. (geen zeephoudende reinigingsmiddelen). Kijkt u voor producten onder de DRT Vloerencollectie 'onderhoudsmiddelen'. link

De dagelijkse reiniging :

1. Verwijder het losse vuil d.m.v. een (niet oliegeïmpregneerde) stofwisser of stofzuiger.

2. De vloer dweilen d.m.v. een microvezel vlakmop, in combinatie met het Topdeal reinigingsmiddel.

3. Probeer erop toe te zien dat de vloer, zolang deze nog nat is, niet wordt belopen.

Veelvoorkomende vragen m.b.t. het onderhoud van kunststofvloeren zijn.

Hoe verwijder ik schoenstrepen ?
Door wat reinigingsmiddel op de streep te doen en te poetsen met de losse microvezel vlakmop. Tevens kan er met een lichte kleur pad (wit) gereinigd worden. Gebruik van schuursponzen etc. is uit den boze.

Stofwissen, waarmee kan ik dit het beste doen?
Het is het beste om op een kunststofvloer niet met oliegeïmpregneerde doeken te stofwissen. De olie uit de doeken laat een minuscuul laagje achter op de vloer (residu). Dit residu trekt vuil aan en houdt het vast, zodat er een sluiervervuiling op de vloer zichtbaar wordt. De microvezel doek of de stofzuiger zijn een betere optie.

Waarom krijg ik mijn vloer niet schoon?
Waarschijnlijk reinigt u met de verkeerde middelen. Zowel het reinigingsmiddel als de materialen waarmee u reinigt beïnvloeden het resultaat van een schone vloer.

Wat voor reinigingsmiddel moet ik gebruiken?
Gebruik het Topdeal onderhoudsmiddel  Dit is een reinigingsmiddel speciaal afgestemd op gietvloeren en dat geen zeepresidu achterlaat op de vloer. Dit zeep-residu zal namelijk het niet verwijderde vuil verzegelen met een filmlaagje, waardoor de vloer er smoezelig uit gaat zien.

Wat doe ik als er koffie gemorst is op de vloer?
Vloer direct afnemen met een keukendoekje. Wanneer de vlek al enigszins is opgedroogd, de vlek afnemen met het voorgeschreven reinigingsmiddel i.c.m. een schrobpad. (oftewel doodle- bug)

Kan ik ontstane krasjes wegpoetsen of polijsten?
Wanneer u krasjes op uw vloer ziet, betekent dit in de meeste gevallen dat u het vuil ziet dat in de krasjes zit. Wanneer de vloer volgens de voorschriften gereinigd wordt, dan is er geen vuil meer in de krasjes aanwezig, waardoor het krasje veel minder zichtbaar is. De krasjes zijn niet te verwijderen uit een vloer, wél het vuil dat erin zit.

 Beschadigingen:

Een beschadiging in uw vloer is over het algemeen eenvoudig te repareren. Neemt u hiervoor contact op met ons telefoonnummer 0900 - 777 666 0.

Aanbevelingen om uw vloer lang mooi te houden:

• een goede inloopmat voorkomt veel krasjes veroorzaakt door zand van buiten;

• plaatst u rubberwielen onder bureaustoelen;

• voorzie meubels van vilten beschermnoppen;

• druk geen sigarettenpeuken uit op de vloer;

• verwijdert u zwarte strepen zo snel mogelijk.

DRT Vloeren - Randmeer 6, 5347 JW Oss - T: 0412 - 64 25 88 - KvK 16046354 - Btw nr. NL 8067.25.114.B01