Home > Gietvloeren> Stooktraject Anhydrietvloer

New ID Renovatie
Accessoires
Q Shops Keurmerk
iDEAL Mister Cash

U kunt bij ons betalen met
iDEAL & Mister Cash

Veilig betalen met Buckaroo

Stooktraject Anhydrietvloer


Anhydriet Gietvloeren

Aanbeveling ingebruikname anhydriet vloeren met vloerverwarming

Hoe mijn vloerverwarming op te stoken?
Ervan uitgaande dat de vloeren zijn aangebracht conform de daaraan gestelde eisen (NEN 2741/A), hebben wij de volgende aanbeveling. 

Let op: dit traject moet worden uitgevoerd vóórdat een DRT-vloer wordt aangebracht!

  1. Op z’n vroegst 7 dagen na het leggen van de dekvloer mag de vloerverwarming worden ingeschakeld.
  2. De vloerverwarming opwarmen tot 20 ºC.
  3. Daarna de temperatuur van de vloerverwarming in stappen van 5 graden per etmaal opvoeren tot de maximale temperatuur van bijvoorbeeld 45 °C. Deze temperatuur dient u minimaal 3 dagen te handhaven zonder verlaging gedurende de nacht. Gedurende deze tijd dienen de ruimtes te worden geventileerd zonder dat er tocht ontstaat.Vervolgens wordt de temperatuur in stappen van 10 °C per etmaal teruggebracht tot 20°C. Deze temperatuur minimaal 1 dag handhaven.
  4. Hierna de verwarming nog eenmaal op de maximale temperatuur brengen zonder onderbreking (de verwarming dus gewoon op bijvoorbeeld 45°C zetten). Als deze temperatuur bereikt is, kunt u de verwarming terugbrengen naar een normale omgevingstemperatuur (circa 15-20 °C). De omgevingstemperatuur nog gedurende 7 dagen handhaven. 

Wanneer dient het stooktraject doorlopen te zijn?
Uiterlijk een dag voor aanvang van de werkzaamheden dient het stooktraject doorlopen te zijn.

Mag de vloerverwarming aan tijdens het gieten van de DRT gietvloer?
Ja, de vloerverwarming mag aanstaan. Echter, het hangt af van het door u gekozen gietvloertype op welke temperatuur de vloerverwarming  mag staan tijdens het plaatsen.

Bij een Urban Velvet  en Stone Island gietvloer mag de procestemperatuur van het  warme water maximaal 40°C zijn.

Bij een Living Concrete vloer mag de vloerverwarming niet aanstaan tijdens applicatie!  U dient deze uit te zetten een dag voor aanvang werkzaamheden. Te hoge warmte kan namelijk voor aftekening van de vloerverwarming in de gietvloer zorgen. Let erop of er in uw ondervloer stadsverwarming aanwezig is. Ook hierbij kan een aftekening plaatsvinden. Mocht dit het geval zijn vragen we u onze projectleider of applicateur hierover in te lichten.

Hoe krijg ik de ruimte voldoende warm tijdens het plaatsen van de gietvloer?
Om de gietvloer te kunnen plaatsen dient de omgevingstemperatuur tussen 15 en 20°C te zijn. Op het moment dat uw gietvloer in de winter wordt geplaatst met vrieskou, is het van belang dat u de ruimte op een andere wijze bij verwarmt. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van kachels. Bij stralingswarmte van radiatoren mag de procestemperatuur van het warme water maximaal 20°C zijn.

Indien u vragen hierover heeft, neemt u dan contact op met de betreffende projectleider van uw project.

DRT heeft een zo groot mogelijke zorgvuldigheid betracht bij het opstellen van deze aanbeveling. De mogelijkheid dat er nochtans schade kan optreden moet niet worden uitgesloten. Degene die van deze aanbeveling gebruik maakt, aanvaardt daarvoor het risico.

DRT sluit iedere aansprakelijkheid uit voor de schade die mocht voortvloeien uit deze aanbeveling.

DRT Vloeren - Randmeer 6, 5347 JW Oss - T: 0412 - 64 25 88 - KvK 16046354 - Btw nr. NL 8067.25.114.B01